SPÖKHUSET!

Posted by adminbohmwebb on 6 november, 2019 in Okategoriserade |

42B är det så kallade ”Spökhuset”, det fanns nedanför Nilssons affärshus (gamla Konsum), det var en lagård som Nilsson och hans fru hade. 1931 då gubben Nilsson dör, säljer frun till Konsumföreningen och bygger om lagårn till bostad. Då frun dör i slutet på 40-talet så hyrde Frälsningsarmen huset nåt år, och då började det att spöka där, det var väl fru Nilsson som inte var nöjd med sin nya tillvaro ”på andra sidan”. Episoderna går att läsa om i Dorotea Krönikan 1998 sid. 62. Hus 42 är ju affärshuset, 36 är huset som stod mellan Bohms Foto och Georgssons, och 46 är ett hus som stod ungefär där Georgssons ligger, det revs när dom byggde Georgssons. Det huset byggdes av Ingel Sandqvist på 1870-talet. Bilden är från Bergvattenboken.

Copyright © 2017-2024 Doroteas Bildarkiv All rights reserved.
This site is using the Multi Child-Theme, v2.2, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com