Roar från Norge!

Posted by adminbohmwebb on 28 november, 2023 in Okategoriserade |

Den 18:e november hade vi besök av Roar från Norge, hans morfar Isidor Reinhold Jonsson är född i Lajksjö 1890. Isidors föräldrar hette Jonas Jönsson född 1853 och Eva Magdalena Christofersdotter, född 1850. Bild på Jonas Jönsson nedan. 1910 står Isidor i folkräkningen som dräng hos Eleazar Rhen i Bergvattnet. 1912 så gav sig Isidor iväg tillsammans med sina två bröder för att jobba i ett tegelbruk i Duved, Jämtland men det hade nyss gått i konkurs, där läste dom en annons att det söktes arbetare, timmerhuggare, till Litjådalen i Sul, Verdal, så dit for dom. Det var jag Oscar, Roger Hahlin och Kjell Wahlberg som träffade Roar. Roar hade med sig Mikael Holmgren, Mikaels mamma och Roar är tremänningar, sen är både jag och Kjell släkt med Jonas Jönssons ättlingar.

Jonas Jönsson 1853-

Copyright © 2017-2024 Doroteas Bildarkiv All rights reserved.
This site is using the Multi Child-Theme, v2.2, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com